Mbroni veten tuaj dhe familjarët nga COVID-19

Federata Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq dhe Shoqëritë e Gjysmëhënës së Kuqe International Federation of Red Cross and Red Crescent SocietiesUNICEF dhe Organizata Botërore e Shëndetit World Health Organization (WHO) publikuan sot udhëzimin e ri që i vjen në ndihmë mbrojtjes së fëmijëve dhe shkollave nga transmetimi i virusit COVID-19.

Mbani parasysh gjithnjë këto këshilla:

Lani duart rregullisht me ujë dhe sapun.

Mbuloni gojën dhe hundët me shami ndërsa teshtini dhe kolliteni.

Shmangni kontaktin e afërt me këdo që ka shenja të ftohjes ose gripit.

Nëse keni temperaturë, kollë apo vështirësi në frymëmmarrje, kontaktoni mjekun sa më parë.