News

Feature

NISMA ARSIS, Municipality of Tirana ALO 116 111 for every case of children at risk

Call ALO 116 111 for every case of children at risk. The team of emergency service of NISMA ARSIS after every call reported by ALO 116 111 will provide immediate support to every child at risk through the team of professionals (psychologists and social workers) in the street, in the family or wherever the child is identified. Emergency services are provided with the support of the Municipality of Tirana in partnership with UNICEF.

Mbështetje direkte për fëmijët dhe familjet gjatë situatës së COVID-19

Nisur nga situata tejet e vështirë me të cilën po përballemi çdo ditë për shkak të pandemisë Covid-19, Bashkia Devoll në bashkëpunim me Nisma-ARSIS, janë gjendur pranë familjeve të komunitet Rom duke i çuar pako ushqimore familjeve më në vështirësi, për t’i lehtësuar sado pak në këtë situatë në të cilën ndodhemi. Në situatën e jashtëzakonshme të shkaktuar nga pandemia e #COVID_19 duhet të kthejmë sytë veçanërisht tek ata që përballen me vështirësitë më të mëdha në këto ditë, #fëmijët 🧑👧dhe #familjet👨‍👩‍👧‍👦 më në nevojë. #rrineshtepi

Nisma për Ndryshim Shoqëror ARSIS po vazhdon mbështetjen online të fëmijëve dhe familjeve ashtu si dhe mbështetjen me paketa ushqimore dhe higjeno-sanitare koordinuar me strukturat e shërbimeve sociale në Bashkitë Tiranë, Shkodër, Devoll dhe Durrës.

Mbroni veten tuaj dhe familjarët nga COVID-19

Federata Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq dhe Shoqëritë e Gjysmëhënës së Kuqe International Federation of Red Cross and Red Crescent SocietiesUNICEF dhe Organizata Botërore e Shëndetit World Health Organization (WHO) publikuan sot udhëzimin e ri që i vjen në ndihmë mbrojtjes së fëmijëve dhe shkollave nga transmetimi i virusit COVID-19.

Mbani parasysh gjithnjë këto këshilla:

Lani duart rregullisht me ujë dhe sapun.

Mbuloni gojën dhe hundët me shami ndërsa teshtini dhe kolliteni.

Shmangni kontaktin e afërt me këdo që ka shenja të ftohjes ose gripit.

Nëse keni temperaturë, kollë apo vështirësi në frymëmmarrje, kontaktoni mjekun sa më parë.

International Women’s Day

Mobile School StreetwiZe

Today we want to put 4 amazing women in the spotlight, all running organisations working with the mobile school! Hands up for Amalia from Nicaragua, Ana from Albania, Vinita from India and Nigisti from Ethiopia 🙌🏽
And, of course, lots of love for all the women out there working with vulnerable children and youth day in, day out! You are amazing! ♥️ #IWD2020

Proyecto Chavaladas • Nisma për Ndryshim Shoqëror, ARSIS • Ektara • Yenege Tesfa

American Ambassador visits one of the Child Friendly Spaces


 The newly appointed American Ambassador, Yuri Kim visited one of the Child- Friendly Spaces in Manze, established by UNICEF Albania and operated by its partner Nisma per Ndryshim Shoqeror ARSIS thanks to the generous support from USAID. During her visit the Ambassador met with children and learned about emergency relief work in the areas of child protection and education.

CFS is helping to provide children with a safe place to heal, play, and improve their well-being while their families and communities begin to recover and rebuild.

UNICEF in partnership with NISMA ARSIS set up 8 child-friendly spaces including in Manëz camp and deployed a multi-disciplinary team of nearly 40 professionals comprised of psychologists, social workers, social animators and teachers who directly supported over 1400 children and parents who benefited from psycho-social activities.

In the three months since the earthquake, UNICEF in partnership with NISMA ARSIS has supported children to enjoy the right to safety, play, relax and to study together.

There are four new “Child- Friendly Spaces” fully functional in the rural areas of the Tirana region: Ndroq, Zallherr, Kashar and Baldushk – where nearly 900 families, affected by the earthquake are residing.

Nisma për Ndryshim Shoqëror ARSIS with the support of UNICEF bringing relief for children and families affected by earthquake in Albania.

NISMA ARSIS team have been able to access earthquake-affected areas in Durrës and Tirana initial assessment points to some response needs in areas of education including psycho-social support.

NISMA ARSIS through the support of UNICEF established child friendly spaces for children affected from the earthquake in Tirana and Durrës and provision of direct humanitarian assistance to most vulnerable families.

More than 1187 children were reached through psychosocial support in child friendly spaces from November to end of January. NISMA ARSIS as part of the child protection group leaded by UNICEF and World Vision will continue to provide support to the child protection system in the affected areas from the earthquake.

Pranë fëmijëve e prindërve të prekur nga tërmeti

Çdo ditë jemi pranë rreth 200 fëmijëve dhe prindërve të tyre të prekur nga tërmeti me shërbime psikosociale, në partneritet me UNICEF Albania.

Në festën tonë u shpërndanë dhurata bashkë me stafin e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe partnerëve tanë në Kosovë, ‘ASB South East Europe’ duke u kujdesur që çdo fëmijë të argëtohej dhe të merrte dhuratën e fundvitit.

Me mbështetjen e UNICEF, Nisma ARSIS ofron shërbime psikosociale dhe mbrojtje për rreth 200 fëmijë çdo ditë pranë hapësirave miqësore të ngritura pranë njësive të akomodimit të familjeve të prekura nga tërmeti i datës 26 nëntor në Shqipëri.

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE